Site logo

Leica Geosystems lanceert lichte GS05 GNSS Slimme Antenne

By 25 september 2024 Nieuws

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft de Leica GS05 geïntroduceerd, een compacte, lichte GNSS Slimme Antenne met calibratievrije kanteling compensatie, ontworpen voor landmeters die uitdagende taken aanpakken en lange uren werken.

Met een gewicht van slechts 0,75 kilogram, inclusief batterij, vermindert de GS05 aanzienlijk de vermoeidheid van de operator tijdens langdurige metingen. Het robuuste ontwerp zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid in het veld voor een breed scala aan toepassingen, van landmeetkunde en cartografie tot bouw en het uitzetten van nutsvoorzieningen. De kanteling compensatie tot 30 graden betekent dat landmeters punten nauwkeurig kunnen meten, zelfs wanneer de meetpaal niet perfect verticaal staat — wat snellere en handigere gegevensverzameling mogelijk maakt, vooral in uitdagende omgevingen of op moeilijk bereikbare locaties.

“Gezien de hoge en toenemende vraag naar geospatiale diensten, moeten landmeters slimmer werken, niet harder. Dit compacte maar krachtige apparaat maakt landmeten efficiënter en minder fysiek belastend,” zegt Bernhard Richter, Vice President Product Management Geomatics Division bij Leica Geosystems. “Door verschillende innovaties van Leica Geosystems te integreren in één apparaat, garandeert het precisie en veelzijdigheid, terwijl het de praktische bruikbaarheid en het gebruiksgemak verbetert.”

De Leica GS05 integreert naadloos met de bredere portfolio van Leica Geosystems, inclusief Leica Captivate veldsoftware. Het kan ook samen met Leica total stations functioneren als een efficiënte SmartPole. Deze integratie met de bestaande apparatuur en workflows van Leica Geosystems maximaliseert de efficiëntie en voorkomt extra investeringen.

Ondanks zijn compacte formaat biedt de GS05 een uitgebreid scala aan functies, waaronder geïntegreerde ultra-hoge frequentie (UHF) radio of 4G modem, WLAN en Bluetooth, interne geheugen met 10 Hertz (Hz) positionering en NMEA-uitvoer. Het kan worden gebruikt als basis- of RTK-rover. Als rover functioneert het met enkele basisstations of in RTK-netwerken zoals Leica Geosystems SmartNet.

Website Leica Geosystems

Het bericht Leica Geosystems lanceert lichte GS05 GNSS Slimme Antenne verscheen eerst op Platform voor de Bouw-, Infra- en Geo-ICT professional.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Job Quick Search

Cart

Winkelwagen

Delen