Site logo

Havenbedrijf Rotterdam sluit nieuwe raamcontracten met Arcadis, Antea Group, Movares, Fugro en IV Infra voor droge ingenieursdiensten

By 14 juni 2024 Nieuws

Havenbedrijf Rotterdam heeft nieuwe raamcontracten gesloten voor de droge ingenieursdiensten. Met Arcadis, Antea Group en Movares gaat het daarbij om multidisciplinaire projecten, zoals gebiedsontwikkeling, gebiedsinrichting en de aanleg van viaducten.

Met de bedrijven Fugro en IV Infra betreft het monodisciplinaire projecten zoals de aanleg van wegen en inritten. De focus van de tenders lag op veiligheid, duurzaamheid en digitalisering. De selectie is met name gefocust geweest op samenwerking en partnerschap.

Omdat veiligheid hoog in het vaandel staat, brengen de contractanten een alcoholvrije toast op de nieuwe raamcontracten.  Op de foto van links naar rechts Ronald Plugge (Fugro), Wouter van der Wiel (IV), Daniel van Dijke (Movares), Egbert van der Wal (HbR), Arrèn van Tienhoven (Arcadis) en Erik Deuring (Antea Group).

De overeenkomsten zijn voor de duur van vier jaar met een optie voor nog eens vier jaar. Daardoor verzekert het Havenbedrijf zich de komende periode van maximaal acht jaar van een samenwerking met steeds dezelfde ingenieursbureaus en dezelfde teams.

“Havenbedrijf zoekt geen opdrachtnemers, maar partners om de technische begeleiding van de duurzame ontwikkeling van de haven van Rotterdam vorm te geven”, aldus Egbert van der Wal, hoofd Project Development Havenbedrijf.

Om deze samenwerking te borgen is van ieder ingenieursbureau gevraagd om een compact kernteam aan te bieden, waarmee op raamcontractniveau, naast de inhoudelijke projecten vooral ook aandacht besteed wordt aan de speerpunten van het Havenbedrijf: Veiligheid, Duurzaamheid en Digitalisering. Dit streven past ook in de visie van Havenbedrijf Rotterdam om de bedrijfsvoering te verduurzamen. De Rotterdamse haven moet in 2050 klimaatneutraal zijn en tegelijkertijd vitaal en concurrerend blijven.

Het Havenbedrijf wil daarbij het voorbeeld geven.

Website Havenbedrijf Rotterdam

Het bericht Havenbedrijf Rotterdam sluit nieuwe raamcontracten met Arcadis, Antea Group, Movares, Fugro en IV Infra voor droge ingenieursdiensten verscheen eerst op Platform voor de Bouw-, Infra- en Geo-ICT professional.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Job Quick Search

Cart

Winkelwagen

Delen